Medisch pedicure

Als medisch pedicure behandel ik de zogeheten risicovoeten. Deze kunnen ontstaan door onder andere reuma, diabetes, spasme of verlamming, diverse vormen van dementie of door ouderdom. Binnen mijn behandelingen gebruik ik een breed spectrum aan opgedane vaardigheden, maar ook specialistische technieken zoals nagelregulatie- en reparatie, medical tape en antidruktechniek.

Een aparte groep onder de risicovoet is de oncologische voet. Hiervoor heb ik een aanvullende opleiding gevolgd voor zowel voetverzorging als huidverzorging. Voor mensen met kanker is een goede verzorging van de huid, handen en voeten van essentieel belang. Een veel voorkomend probleem is het hand/voet syndroom, de hand/voet/huid analyse en polyneuropathie. Door de lage weerstand is het belangrijk om te weten wanneer je gaat behandelen en hoe je gaat behandelen om de cliënt zo goed mogelijk te helpen.

De behandeling van een risicovoet dient zorgvuldig uitgevoerd te worden. Daarnaast is een goede hygiëne binnen de praktijk van groot belang. Ik maak gebruik van diverse hoogwaardige schoonmaak- en desinfectiemiddelen. Mocht ik ergens tegenaan lopen wat ik niet vertrouw, geef ik dit aan en kan ik de cliënt een brief meegeven voor de desbetreffende zorgprofessional.

Naast het behandelen van diverse risicovoeten heb ik mij toegelegd op de behandeling van mycose. Er is niets zo vervelend als kalknagels. Een zeer veel voorkomend probleem. Voor de behandeling van mycose maak ik onder andere gebruik van de Fox Laser. Het is voor een optimaal resultaat belangrijk dat u de thuisbehandeling met desbetreffende producten zorgvuldig uitvoert.

Als u geen risicovoet heeft, bent u natuurlijk ook van harte welkom! Wellicht wilt u uw basisbehandeling uitbreiden met een heerlijke voetmassage, harsen van de onderbenen of een mooie nagellak of gellak. Heeft u last van een likdoorn, ingegroeide teennagel, een hielkloof of wilt u alleen de nagels laten knippen/stylen en wilt u dit specifiek laten behandelen, dan kunt u een deelbehandeling reserveren. En mocht u zich eens heerlijk willen laten verwennen, is wellicht een cosmetische behandeling een goede keuze voor u.

Zo is er voor elke voet een geschikte behandeling mogelijk.